<- Naleśniki z nadzieniem grzybowymLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki z orzechami ->

PDF Drukuj

Naleśniki z nadzieniem jajecznym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1862 razy.


Na ciasto:
2 jajka,
1 i 1/2 szklanki mleka,
tyleż mąki,
1 szklanka letniej wody,
sól,
2-3 łyżki oleju

Na nadzienie:
4-5 jaj,
mała cebula,
2-3 łyżki śmietany,
sól, pieprz,
zielenina

Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć około 16 naleśników. Ugotować na twardo jajka, obrać, zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce. Do rozdrobnionych jajek dodać drobno pokrojona w tłuszczu cebulę, sól, pieprz, zieleninę, śmietanę. Masę wymieszać, smarować nią naleśniki, zwijać w ruloniki, przed samym podaniem odsmażyć. Podawać z dodatkiem sałaty i rzodkiewki.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności