<- Naleśniki z nadzieniem jajecznymLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki z orzechami ->

PDF Drukuj

Naleśniki z orzechami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1751 razy.


3/4 szklanki pszennej mąki razowej,
szklanka maślanki,
łyżka miodu,
pół łyżeczki sody,
jajo,
łyżeczka proszku do pieczenia,
4 łyżki zmielonych orzechów włoskich lub laskowych,
olej,
cukier puder,

Do roztrzepanego jaja dodawać kolejno wszystkie składniki (orzechy na końcu) i (cały czas mieszając) wyrobić gładkie ciasto. Usmażyć na rozgrzanej patelni.
Naleśniki podawać posypane cukrem pudrem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności