<- Naleśniki z orzechamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki z pianą ->

PDF Drukuj

Naleśniki z orzechami

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1084 razy.



Kuchnia węgierska
naleśniki
100 g cukru
100 g zmielonych orzechów
100 g kandyzowanych mieszanych owoców
1 kieliszek rumu
20 g masła

Zmielone orzechy namoczyć na 10 min w rumie, potem wymieszać je z cukrem i drobno pokrajanymi, kandyzowanymi owocami. Źaroodporne naczynie wysmarować masłem, na dnie ułożyć jeden naleśnik, posmarować masą orzechową i podobnie postępować z następnymi naleśnikami. Na wierzchu ułożyć ostatni naleśnik. Zapiekać potrawę w piekarniku 15 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności