<- Nasi goerengLista potraw z grupy: InneObwarzanki z ciasta serowego ->

PDF Drukuj

Nok z twarogu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1547 razy.


1/2 kg twarogu,
4 jaja,
sól,
1/3 l mleka,
30 dag kaszy manny,
10 dag masła,
4 dag tartej bułki

Twaróg przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami i solą. Do masy dodawać na przemian twaróg, mleko i kaszę mannę. Na końcu dodać pianę z białek. Ciasto włożyć do ścierki (wilgotnej, wysmarowanej tłuszczem). Gotować na parze ok. 1 godz. Gotowe ciasto kroić na plastry, polewać stopionym masłem i tartą bułką lub sokiem owocowym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności