<- Naleśniki z młodym bigosemLista potraw z grupy: InneNok z twarogu ->

PDF Drukuj

Nasi goereng

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2463 razy.


Proponuje cos z cos z kuchni chinskiej
Nasi goereng (porcja na 2 osoby)
1 maly por i 1 cebule pokroic, podsmazyc na oleju, dodac pol piersi kurczaka pokrojonej w paski obsmazyc ze wszystkich stron. Nastepnie dodac chinskie grzyby (uprzednio przygotowane zgodnie z instrukcja na opakowaniu), mozna tez dodac papryke, marchew i inne ulubione warzywka, kielki itp. Do tego wszystkiego wsypujemy suchy ryz i wlewamy szklanke bulionu z kury, do ktorego dodajemy 1 lyzeczke przyprawy 5 smakow, odrobine hot chili sauce i lyzeczke sosu sojowego. Przykrywamy i dusimy ok 15 minut, az ryz bedzie miekki.
Acha! Wazna jest patelnia! Nie moze sie nic przypalac, wiec najlepsza jest teflonowa. To danko jest tez pyszne z makaronem zamiast ryzu, ale makaron trzeba najpierw ugotowac! (bahmi goereng)
From: "Madzia" <kwrobel@zie.pg.gda.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności