<- Meksykańska jajecznica z cukiniąLista potraw z grupy: ŚniadaniaOmlet domowy ->

PDF Drukuj

Omlet cygański

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3540 razy.


1 kg włoszczyzny,
10 jajek,
4 łyżki oliwy lub oleju,
pęczek zieleniny,
sól, pieprz

Warzywa dokładnie wypłukać i pokroić w kostkę, dusić z dodatkiem niewielkiej ilości wody i soli, a kiedy będą miękkie odsączyć z wody, trochę przestudzić. Jajka na omlet dobrze rozbić widelcem, kiedy się już spienią, dodać warzywa i posiekaną zieleninę. Posolić, popieprzyć wszystko razem wymieszać. W dużym żaroodpornym naczyniu rozgrzać na ogniu 3-4 łyżki oliwy lub oleju, wlać masę jajeczną z warzywami, zapiekać w średnio rozgrzanym piekarniku około 20 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności