<- Omlet z konfiturami poziomkowymiLista potraw z grupy: ŚniadaniaOmlet z rokworem ->

PDF Drukuj

Omlet z pieczarkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3335 razy.


30 dag pieczarek,
5 dag masła,
5 jajek,
5 łyżek mąki,
3 łyżki wody mineralnej,
sól, pieprz,
drobno posiekana zielenina

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki i dusić kilka minut na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą papryki, dodając na końcu łyżeczkę zieleniny
Ciasto:
5 surowych żółtek,
5 łyżek mąki,
3 łyżki wody min.

Robimy w garnuszku ciasto. Do ciasta włożyć pieczarki, razem z sosem, a na końcu ubitą na sztywno pianę z 5 białek i smażyć na oleju sojowym lub maśle 4 omlety. Usmażone posypać zieleniną i natychmiast podać.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności