<- Papryka nadziewana z ryżem 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owocePAPRYKA PIECZONA ->

PDF Drukuj

Papryka panierowana

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1925 razy.


1 kg papryki,
5 dag mąki,
tłuszcz,
2-3 jaja,
bułka tarta
sól, pieprz

Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekarniku. Następnie przestudzić, obrać ze skórki, przekroić na pół, rozpłaszczyć, posypać przyprawami i mąką, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor, potem dosmażyć kilka minut.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności