<- Pasta z rzodkiewkąLista potraw z grupy: ŚniadaniaPasta z sera koziego (chevre), ogórka, koperka ->

PDF Drukuj

Pasta z sera

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1960 razy.


25 dag topionego sera,
3/4 szklanki mleka,
sól,
2 łyżki musztardy,
1 roztrzepane jajo

Ser pokroić na małe kawałeczki, stopić na bardzo małym ogniu lub na parze. Dodać wszystkie składniki poza jajem wymieszać, podgrzewać mieszając, zestawić z ognia. Wlać jajo, podgrzewać na małym ogniu do ścięcia się jaja. Wlać masę do naczynia, ubijać, żeby nie zrobił się kożuszek. Podawać do kanapek (po ochłodzeniu).

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności