<- Pasztet w cieścieLista potraw z grupy: InnePasztet z ziemniaków ->

PDF Drukuj

Pasztet z fasoli

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2487 razy.


50 dag ugotowanej fasoli,
30 dag pieczarek,
2 cebule,
2 jaja,
bułka,
mleko,
2-3 ząbki czosnku,
sól,
majeranek,
pieprz

Fasolę przepuścić przez maszynkę razem z przesmażonymi z 2 cebulami pieczarkami. Wymieszać z 2 jajami i namoczoną w mleku bułką, doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Otrzymana masę piec ok. 30 min. w temp. ok. 200 st. C.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności