Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5195 razy.
750 g sera białego niekwaśnego,
3 jaja,
50g cukru,
100 g mąki wrocławskiej,
80g masła do polania,
20g tartej bułki,
sól
Ser przepuścić przez maszynkę, umyć jaja, oddzielić żółtka od białek. Do sera dodać żółtka, cukier, sól i dobrze utrzeć łyżka. Mąkę przesiać na stolnice. Z białek ubić pianę, dodać do sera, wsypać część mąki, uformować wałek, spłaszczyć, wycisnąć kratkę i pokroić romby. Gotować przez 1-2 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, po osączeniu wykładać na wygrzane talerze i polać masłem ze zrumieniona bułka.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Fatalny przepis, pierogi nie zwiazały sie zupełnie. Myslę, że autor winien skorygować podany przepis. Nadesłał(a): Anna <anabi@poczta.fm> 2007-11-23 14:11:16
Autor przepisu chyba zapomniał o ziemniakach ugotowanych i przepuszczonych przez maszynką? Nadesłał(a): mermas 2007-11-24 06:11:10
leniwe bez ziemniaków...coś podejrzane mi to, myślę że za smaczne to one nie będą... Nadesłał(a): Aga 2008-05-16 18:05:33