<- PLACKI MANDARYŃSKIE DO KACZKI PO PEKIŃSKULista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPlacki z cebula i anchois (pissaladiere) ->

PDF Drukuj

Placki owsiane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1885 razy.


1/2 szklanki mąki,
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajo,
1 i 1/2 szklanki ugotowanej gęstej owsianki,
1/2 szklanki mleka,
1/4 szklanka wody,
2 łyżki stopionego masła,
sól

Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski. Jajo roztrzepać, ubić z owsianka, mlekiem z puszki, wodą i masłem na jednolitą masę. Masę wymieszać z mąką. patelnię o grubym dnie posmarować masłem lub smalcem, smażyć małe placki 2-3 min na ciemnozłoty kolor, obracać, smażyć z drugiej strony 2 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności