<- Płonąca sałatka ze szpinakuLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiPomidory w sosie rosyjskim ->

PDF Drukuj

Pomarańczowy chrzan

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2863 razy.


5 jabłek,
60 g tartego chrzanu,
pomarańcza,
4-5 łyżek soku cytrynowego,
sól,
cukier

Obrane jabłka zetrzeć na tarce, skropić sokiem cytrynowym, wymieszać z chrzanem. Pomarańcze sparzyć, umyć, zetrzeć skórkę na tarce. Z tak ogolonej wycisnąć sok, sok i skórkę dodać do jabłek i chrzanu, wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać do zimnych mięs i wędlin.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności