<- Konfitury z truskawekLista potraw z grupy: PrzetworyKonserwy owocowe w araku lub spirytusie ->

PDF Drukuj

Konfitury z wiśni

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4714 razy.


1 kg wiśni,
1 kg cukru
Owoce umyć, osączyć, wydrylować. Włożyć do rondla, posypać cukrem i zostawić do natsępnego dnia. Wiśnie z cukrem doprowadzić do wrzenia i smażyć na małym ogniu 5 min, nie mieszając. Zdjąć szumowiny. Odstawić z ognia i wystudzić. Smażenie i studzenie powtórzyć 5 razy - w sumie konfitury powinny się gotować 25 min. Gorące wkładać do wyparzonych słoików i od razu zamykać.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności