<- Prażucha z ziemniakówLista potraw z grupy: InnePtysie z kapustą ->

PDF Drukuj

Przekładaniec z placków ziemniaczanych

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2735 razy.


80 dag ugotowanych ziemniaków,
jajko,
szklanka mąki,
sól
tłuszcz do smażenia

Sos:
łyżka tłuszczu,
łyżka mąki,
szklanka ketchupu,
pół szklanki śmietany,
10 dag kiełbasy
zielenina

Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce, przepuścić przez praskę albo zetrzeć na tarce. Dodać jajko, zieleninę i sól do smaku, wymieszać, dodać mąkę i szybko zagnieść ciasto, nie wyrabiać. Podzielić na 8-10 części i każdą część rozwałkować na placek wielkości patelni, na której będą smażone. Zaraz po uformowaniu usmażyć z obu stron. Usmażone składać na płaski talerz i każdy smarować przygotowanym wcześniej sosem. Można również zwinąć każdy oddzielnie po posmarowaniu sosem. Podawać z mlekiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
czemu tu nie ma komentarzy..? przyrzadzal ktos te danie..? pozdr
Nadesłał(a): ja <ja> 2011-08-29 16:08:33


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności