<- Pudding meksykańskiLista potraw z grupy: InnePychotki (szybkie) ->

PDF Drukuj

Pufy z kaszy gryczanej

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1638 razy.


4 łyżki masła,
chilli lub papryka,
sól,
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mąki,
2 jaja,
1/2 szklanki kaszy gryczanej,
4 łyżki posiekanej cebuli,
olej do smażenia

Masło, chilli, sól i wodę doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę, mieszając podgrzewać aż powstanie kula ciasta (ok 30 sek), zestawić z ognia. Wbijać po jednym jajku, ubijając je z ciastem tak, aby powstałą jednolita, lśniącą masa. Ciągle ubijając, wsypać kaszę i cebulę. Ciasto wkładać łyżeczka na gorący olej, smażyć na złoty kolor przez 5 min. Podawać ze śmietaną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności