<- Risotto 1Lista potraw z grupy: ZapiekaneRisotto 3 ->

PDF Drukuj

Risotto 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3323 razy.


1 cebula,
2 łyżki oleju,
1 i 1/2 szklanki,
3 szklanki rosołu z drobiu,
sól,
2 żółtka,
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki tartego żółtego sera,
bułka tarta,
tłuszcz

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Ryż wypłukać, włożyć do wrzącego rosołu, dodać cebulę, wstawić na ogień, zagotować, zamieszać i przykryć ugotować. Źółtko rozetrzeć, wymieszać z winem i połączyć z ryżem. Wyłożyć do wysmarowanej formy, posypać startym serem, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Szklankę należy potłuc, czy dodać w całości?
Nadesłał(a): Ja 2005-08-25 10:08:07

Myślę, że co do szklanki to chodzi o ryż.
Nadesłał(a): Ja (imiennik poprzednika) 2005-08-25 19:08:51


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności