<- Kotlet de volailleLista potraw z grupy: Mięso: DróbKotlety a la pozarski ->

PDF Drukuj

Kotlet fantazyjny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4959 razy.


SKŁADNIKI :
5 sztuk po 100 g piersi z kurczaka,
1 1/2 łyżeczki przyprawy Knorra "Delikat do mięs",
50 g masła.

NADZIENIE :
100 g szynki konserwowej lub gotowanej,
5 plastrów żółtego sera,
1 większy pomidor,
5 gałązek zielonej pietruszki.

CIASTO :
2 jaja,
2 łyżki śmietany,
1 łyżka mąki.

Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem (przez folię). Na plastrze szynki ułożyć plaster sera i pomidora oraz pietruszkę, zawinąć to w rulonik, który z kolei owinąć kawałkiem kurczaka i obsypać "Delikatem". Z jaj, mąki i śmietany przygotować ciasto o gęstości kwaśnej śmietany.
Uformowane filety obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście
i bezpośrednio kłaść na średnio rozgrzane masło, smażyć z dwóch stron na wolnym ogniu. Podawać z frytkami, z brzoskwinią lub ananasem i bukietem surówek.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności