<- Selery faszerowaneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSelery zapiekane ->

PDF Drukuj

Selery panierowane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1800 razy.


80 dag selerów,
tłuszcz,
2-3 jaja,
4 dag mąki,
bułka tarta,
mleko,
sól, pieprz

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka, następnie odcedzić, osączyć, pokroić w plastry o grubości 1 cm posypać przyprawami i mąką, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności