<- Ser a la viergeLista potraw z grupy: InneSer twarogowy opiekany ->

PDF Drukuj

Ser liptauer

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1696 razy.


1/2 kg pełnotłustego twarogu,
1/2 szklanki śmietany,
5 łyżek masła,
2-3 łyżeczki musztardy,
1 łyżka rodzynków
sól, pieprz,
1-2 łyżki posiekanych korniszonów,
papryka w proszku,
3 jaja na twardo

Ser przepuścić przez maszynkę, ucierać ze śmietaną. Masło utrzeć na śmietanę, dodać do sera, ucierać na jednolitą masę. Masę serową wymieszać z pozostałymi składnikami (poza papryką i jajami). Z sera Liptauer uformować kopiec, posypać papryką, przybrać ćwiartkami jaj i zieleniną. Podawać z pieczywem lub owocami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
To jest raczej wariacia na temat pasty serowej "Liptauer", a nie przepis na prawdziwy Liptauer. Ale smaki dosy ciekawe. Pozdrawiam Maestrokuchcik
Nadesłał(a): Maestrokuchcik <redhotrime@poczya.onet.pl> 2006-02-12 11:02:57


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności