<- Suflet z białego seraLista potraw z grupy: InneSuflet z kapusty ->

PDF Drukuj

Suflet z jabłek

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1449 razy.


1/2 kg jabłek,
5 żółtek,
6 dag cukru pudru do żółtek,
4 dag masła,
1 dag mąki do żółtek,
2 białka,
1/2 kg mąki do białek,
3 dag cukru pudru,
olejek waniliowy

Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z mąką oraz masłem utartym z cukrem i żółtkami, przełożyć do naczynia, przykryć ubitą na sztywno pianą z białek wymieszaną z mąką i cukrem, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności