<- Tortilla de patatasLista potraw z grupy: Warzywa, owoceTrufle z sardelą ->

PDF Drukuj

Triada jarzynowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1752 razy.


4 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,
3 oskrobaną marchewki,
pół obranego i pokrojonego w paski selera,
zielenina

Masło rozgrzać w garnku o grubym dnie. Włożyć marchewkę i seler, mieszając smażyć przez minutę. Wlać około 3 łyżek wody, dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 5 min. Dodać ziemniaki, wlać tyle wody, aby tylko przykryć warzywa. Dusić do częściowego wyparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez kilka minut aż do całkowitego wyparowania wody, uważając aby jarzynki nie przypaliły się. Podawać posypane zieleniną do pomidorów.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności