<- Ziemniaki nadziewane fasoląLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki nadziewane sledziami ->

PDF Drukuj

Ziemniaki nadziewane jajami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1958 razy.


4 duże ziemniaki (80 dag),
4 łyżki śmietany,
8 jaj,
sól, pieprz,
zielenina

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach na półmiekko i nie obierając poprzekrawać wzdłuż na 2 części. Każdą część wydrążyć łyżeczka, zostawiając ścianki ok. 1 cm grubości. Do powstałego zagłębienia wlać pół łyżeczki śmietany, posypać pieprzem, wbić jajo, posolić. Ułożyć ziemniaki jeden obok drugiego w płaskim naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia 5-10 min. Po wyjęciu posypać szczypiorkiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności