<- ZIEMNIAKI PO ARAGOŃSKULista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki po nelsońsku ->

PDF Drukuj

Ziemniaki po grecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2666 razy.


1/2 kg ziemniaków,
6 łyżek oliwy lub oleju,
cebula,
sól, pieprz,
4 łyżki wody,
4 pomidory,
2 roztarte ząbki czosnku,
kolendra,
liść laurowy,
zielenina

Ziemniaki obrać, pokroić na plasterki. Pomidory sparzyć, obrać, grubo posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wsypać cebulę, smażyć na średnim ogniu, aż będzie szklista, często mieszając Włożyć pozostałe składniki, zamieszać, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości ziemniaków, kilkakrotnie potrząsając rondlem. Podawać na gorąco z sałatą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności