<- Rosol z kura i kluseczkami royalLista potraw z grupy: ZupaRosół jarski z lanym ciastem ->

PDF Drukuj

Rosół

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7734 razy.


Rosol Nie Ma Prawa Byc z Drobiu!!!

Dobry, ciemny, wolowy.
Duzo wloszczyzny (por, marchew etc...)
Miecho wrzucic do wody (niektorzy twierdza ze wrzacej), takoz zielsko i gotowac. Nic wiecej.
Uwaga - najlepszy ze starej krowy - niestety mieso wowczas na mielone...

From: Darek <ladzk@ite.waw.pl>

A cebulka ? Najlepsza do rosolu jest cebula przypalona nad ogniem. Daje niepowtazalny aromat.
Niezbedny jest pieprz w kulkach - na poczatek gotowania. I odrobina mielonego na koniec.

From: Bogdan Mizerski <Bogdanm@tch.waw.pl>

Bialy! Bialy! czarny nie ma aromatu, tylko w gebe piecze...

From: Darek <ladzk@ite.waw.pl>

A jak chcesz ugotować rosół z kury używająć wołowiny? Może być wołowy, z drobiu, ale najlepszy jest mieszany!
Nadesłał(a): Ya-nek <Janpe@msn.com> 2006-01-29 20:01:25

najlepszy jest mieszany - wołowina + kura + indyk + czarna kaczka + włoszczyzna + cewbulka przypieczona z wbitymi goździkami + liść laurowy + ziele angielskie.
Nadesłał(a): aseret 2006-04-19 12:04:26

właśnie się zabieram za rosół, cholera to chyba nie takie trudne...
Nadesłał(a): Jarek18 2006-04-19 19:04:18

dodalem tez brokuly, ale od razu sie rozgotowaly :(
Nadesłał(a): Jonek <Jonasz@btinternet.com> 2006-07-08 21:07:40

a ze niby jakim prawem rosół nie ma być z drobiuu?!?!?!?!
Nadesłał(a): gosc13 <sonrisa_del.viento@yahoo.pl> 2009-03-11 14:03:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności