Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7778 razy.
Rosol Nie Ma Prawa Byc z Drobiu!!!
Dobry, ciemny, wolowy.
Duzo wloszczyzny (por, marchew etc...)
Miecho wrzucic do wody (niektorzy twierdza ze wrzacej), takoz zielsko i gotowac. Nic wiecej.
Uwaga - najlepszy ze starej krowy - niestety mieso wowczas na mielone...
From: Darek <ladzk@ite.waw.pl>
A cebulka ? Najlepsza do rosolu jest cebula przypalona nad ogniem. Daje niepowtazalny aromat.
Niezbedny jest pieprz w kulkach - na poczatek gotowania. I odrobina mielonego na koniec.
From: Bogdan Mizerski <Bogdanm@tch.waw.pl>
Bialy! Bialy! czarny nie ma aromatu, tylko w gebe piecze...
From: Darek <ladzk@ite.waw.pl> A jak chcesz ugotować rosół z kury używająć wołowiny? Może być wołowy, z drobiu, ale najlepszy jest mieszany! Nadesłał(a): Ya-nek <Janpe@msn.com> 2006-01-29 20:01:25
najlepszy jest mieszany - wołowina + kura + indyk + czarna kaczka + włoszczyzna + cewbulka przypieczona z wbitymi goździkami + liść laurowy + ziele angielskie. Nadesłał(a): aseret 2006-04-19 12:04:26
właśnie się zabieram za rosół, cholera to chyba nie takie trudne... Nadesłał(a): Jarek18 2006-04-19 19:04:18
dodalem tez brokuly, ale od razu sie rozgotowaly :( Nadesłał(a): Jonek <Jonasz@btinternet.com> 2006-07-08 21:07:40
a ze niby jakim prawem rosół nie ma być z drobiuu?!?!?!?! Nadesłał(a): gosc13 <sonrisa_del.viento@yahoo.pl> 2009-03-11 14:03:13