<- MaczałkiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMAGDALENKI ->

PDF Drukuj

Magdalenki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4491 razy.


SKŁADNIKI:
* 15 dkg masła
* 6 jajek
* 20 dkg mąki
* 20 dkg cukru pudru
* łyżeczka proszku do pieczenia
* 25 g rumu

* Masło ucierać 10 minut na puszystą masę z cukrem pudrem.
* Dodawać pojedynczo jajka. Ucierać 3 miniuty za każdym razem.
* Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
* Dodać rum i wymieszać.
* Przygotowane ciasto nakładać do wysmarowanych masłem i posypanych mąką foremek w kształcie małych, prążkowanych muszelek. Wypełnić foremki do 3/4 wysokości.
* Piec 10-15 minut w gorącym piekarniku.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności