<- Ryż po mediolańskuLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRyż po włosku ->

PDF Drukuj

Ryż po turecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5647 razy.


1 szklanka ryżu,
2-3 pomidory lub łyżka ketchupu,
2 cebule,
3 łyżki oleju,
sól,
2 szklanki wody

W dużym rondlu najpierw mocno rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę ( nie przyrumieniać ), potem dodać ryż i mieszając trzymać na ogniu 3 min. Następnie wlać wodę, dodać wymyte, obrane ze skórki i pokrojone pomidory lub ketchup, posolić. Gotować jeszcze ok. 5 min Kiedy ryż wchłonie całkowicie wodę, zdjąć naczynie z ognia, szczelnie przykryć, postawić w ciepłym miejscu. Ryż będzie gotowy do spożycia po około 1 godzinie.
From: "Nemec" <nemec@friko2.onet.pl>

dobre
Nadesłał(a): 2006-03-21 13:03:12


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności