<- RYŹ PO MARYNARSKULista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRyż po turecku ->

PDF Drukuj

Ryż po mediolańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2185 razy.


Na dno garnka wlewasz olej i podsmazasz w nnim drobno posiekana cebule, jak zrobi sie szklista wsypujesz don ryz (np. szklanke) i smazysz to mieszajac, nastepnie zalewasz ryz filizanka rosolu (moze byc z kostki), czekasz az ryz wchlonie wywar i zalewasz go nastepna filizanka rosolu tym razem z wymieszanym w nim szafranem.
Powtarzasz czynnosc zalewania rosolem do momentu az ryz bedzie miekki (W tym rosol z szafranem dodajesz tylko raz).
Ja takiego ryzu uzywam niemal do wszystkiego, a sam tez jest bardzo smaczny.
From: Marzena Dobrowolska <marzka@zgpila.com.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności