Podawac z salatka ziemniaczana i zielona
1. Golonke dobrze natrzec ze wszystkich stron sola, pieprzem i majerankiem. Skore naciac bardzo ostrym nozem w kwadraciki. (oprocz ostrego noza potrzeba jeszcze albo sily, albo cierpliwosci)
2. Oliwe nagrzac na patelni i polozyc na nia golonke skora na dol. Dolac wode i wstawic do rozgrzanego pieca przy temperaturze 220 C (gaz na 4 pozycji). Obsmażac dopóki woda nie wyparuje. Obrocic i smazyc wielokrotnie polewajac woda (ja opryskuje)
3. Krotko przed zakonczeniem wielokrotnie posmarowac golonke piwem i krotko zwiekszyc temperature azeby skora sie zrobila chrupiaca. I jeszcze raz smacznego.
From: "e. taranov" <eugen.taranov@muc.cablesurf.de> 2. Oliwe nagrzac na patelni i polozyc na nia golonke skora na dol. Dolac wode i wstawic do rozgrzanego pieca przy temperaturze 220 C (gaz na 4 pozycji). Obsmażac dopóki woda nie wyparuje.
Czy to znaczy że patelnia do piekarnika??? :) Nadesłał(a): d 2006-05-31 16:05:47
Zastanawiam sie w jaki sposob czechom udaje sie ,,bydle,, wielkosci slonia-golonke o wadze przeszlo kilogramowej- zrobic tak doskonale miekka a jednoczesnie z tak krucha skorka? Wiesz moze cos na ten temat??? Nadesłał(a): Jaro63 <jaro63@htp-tel.de> 2008-01-07 18:01:41