Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 14056 razy.
Kuchnia poznańska.
1/2 kg maki wroclawskiej
4 szt ziemniaków ugotowanych i obranych
1 jajko cebula pokrojona w krazki
make, ugotowane ziemniaki + jajko wymieszac i ugniesc, uformowac w ksztalcie walka i pokroic pod katem ok 45 stopni, zagotowac osolona wode i wrzucic kopytka, gotowac az nie wyplyna. Cebule podsmazyc na zloty kolor na masle Kopytka polac przetopionym maslem z cebula podawac z kwasnym ( zsiadłym mlekiem).
Smacznego stary pyrus z Poznania Bez jajka kopytka się rozlatują Nadesłał(a): korektor <aaa@bbb.ccc> 2008-04-23 16:04:51
Wszystko ok, ale pamietaj dodaniu mąki ziemniaczanej, 1/4 ilosci tej normalnej.1 jako to malo, najlepiej 2 i to same zoltka i podac to z zasmazana tartą bulką :) Nadesłał(a): jeszcze starsza pyra 2011-09-15 09:09:39