<- Fondue czekoladowe 1Lista potraw z grupy: DeserFrytki bananowe ->

PDF Drukuj

Fondue czekoladowe 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4305 razy.


Polamac trzy tabliczki czekolady na kawalki (30 dkg), umiescic w naczyniu do Fondue, dodac szklanke slodkiej smietanki, ogrzewac, az sie czekolada rozpusci, dobrze wymieszac, az masa bedzie jednolita. Przygotowac pokrojone na kawalki owoce: Banany, jablka, gruszki, truskawki (w calosci), pomarancze, ananasy z puszki, winogrona, sliwki, czeresnie (bez pestek), itd. Kazdy uczestnik fondue party dostaje patyczek, czy widelec, i nabija kawalek owocu, a nastepnie macza go w czekoladzie. Nalezy miec male talezyki do skapywania czekolady i duzo servetek.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności