<- Kurczak po tureckuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak przysmażany ->

PDF Drukuj

Kurczak po wiejsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2416 razy.


kurczak średniej wielkości,
350g dość twardych winnych jabłek,
łyżeczka masła,
sól i pieprz,

Kurczaka umyć, podzielić na części, obsmażyć w maśle.
Jabłka obrać, pokroić w plastry, ułożyć w wieniec w
żaroodpornym naczyniu. Zrumienione mięso przełożyć do naczynia z jabłkami, układając w środku wieńca z jabłek. Mięso można również przykryć kilkoma plasterkami jabłek. Mocno posypać solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C, wstawić
kurczaka. Piec około 30 minut do miękkości.
Tę potrawę można przygotować wcześniej i podgrzać
w temperaturze 250 stopni C, 15 minut przed podaniem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności