<- Kurczak z jablkami w estragonieLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak z jabłkami 2 ->

PDF Drukuj

Kurczak z jabłkami 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2138 razy.


1 kurczak o wadze 1,2-1,5 kg,
40 dag jabłek ,
2 łyżki majeranku,
2 łyżki oliwy,
sól,

Kurczaka przygotować tak jak w przepisie klasycznym.
Natrzeć solą i majerankiem w środku i po wierzchu. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki lub ósemki i włożyć do wnętrza kurczaka. Zapiąć otwór wykałaczkami. Kurczaka włożyć do brytfanny, polać oliwą i piec 45-60 minut w temperaturze 200 stopni C. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem. Z upieczonego kurczaka wyjąć jabłka, następnie podzielić mięso na porcje i do każdej dodać trochę jabłek. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności