<- Kurczak z czterdziestoma zębamiLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak z jabłkami 1 ->

PDF Drukuj

Kurczak z jablkami w estragonie

Dodano: 2005-04-11 09:06:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2670 razy.


2 piersi kurczaka
6 kwasnych jablek
cebula
olej / oliwa z oliwek
torebka suszonego estragonu
kostka rosolowa
pudelko smietany

Piersi kurczaka umyc i pokroic w kostke. Cebule pokroic drobno. Na patelni rozgrzac olej /oliwe z oliwek i wrzucic cebule; zrumienic. Nastepnie wrzucic pokrojonego w kostke kurczaka i smazyc.
Jablka umyc, obrac, wydlubac gniazda nasienne i pokroic w kostke. Kurczaka przelozyc do glebszego naczynia, wrzucic pokrojone jablka i wszystko dusic. Wrzucic kostke rosolowa, doprawic do smaku (sol, pieprz), wyspac estragon i dusic pod przykryciem. Na koniec dodac smietanke i podawac z ryzem.
Przepis dedykuje mojej przyjaciolce Madziarce!

Nadesłał: piotrek <p_grzelak@tlen.pl>
wyszło przepyszne, rewelacja, palce lizać
Nadesłał(a): http://www.anonseerotyczne.pl 2009-04-21 16:04:59


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności