<- Ayam - zupa z kurczakaLista potraw z grupy: ZupaBARSZCZ Á LA UKRAIŃSKI ->

PDF Drukuj

Ayran

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4864 razy.


Jeszcze jedna znakomita rzecz na upalne dni. Ten kto kiedys jadl w tureckiej knajpie wie co to jest Ayran. Po kwasie chlebowym jest to IMHO najlepsze na pragnienie w upalne dni.

AYRAN
500 ml jogurt (naturalny, zadny tam owocowy)
500 ml (1/2 l) wody
Sol
Jogurt i wode zmiksowac mikserem, lub mieszalka druciana, dodac soli do smaku. I to wszystko. Kto sprobuje - nie pozaluje.
From: "Eugeniusz" <eugen.taranov@muc.cablesurf.de>

o kurde zrobilem to i wylalem.nie ma nic wspolnego z prawdziwym tureckim napojem.Bylem w turcji i na pewno nie podaja tego tylko z woda i sola i jogurtem.W polskich pseudokebabach robia tylko takie rzeczy.
Nadesłał(a): AlSajek 2006-02-10 16:02:42


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności