Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5987 razy.
Bardzo prosty przepis, zwłaszcza do zapamiętania, bo prawie wszystko po szklance :)
1 szkl. białek
1 szkl. cukru
1 szkl. maku
1 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka z cukrem ubić na pianę (jak na bezy). Dodać resztę składników i wymieszać. Piec krótko ok. 15-20 min.
Pa!
From: "Jola Backiel" <jola@infeco.pb.bialystok.pl> mila Jolu, czy do tego przepisu mozna dodac makowiec juz przygotowany (masa makowa) , taki z puszki, poniewaz taki posiadam, a z ciastem drozdzowym mam zawsze ogromne problemy.
pozdrawiam serdsecznie
izabela Nadesłał(a): izabela zobel <poloniaviaggi@alice.it> 2006-01-07 19:01:49