Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 16168 razy.
Ja mam stary i sprawdzony b. prosty sposób
Miesza się mąkę z mlekiem (może być, a nawet wskazane kwaśne) i jednym jajkiem do konsystencji gęstszej niz na ciasto naleśnikowe, dodać po szczypcie cukru i soli oraz 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (ładnie wyrasta). Do tego wsypać pokrojone w kostki kwaśne (wazne) jabłka i smazyć na patelni na dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu. Po usmażeniu wspaniałe posypane cukrem pudrem, lub posmarowane konfiturą
MNIAM MNIAM
From: "K. Burmer" <burmak@usa.net> w koncu jakis latwy i dobry przepis.Dziekuje i polecam. Nadesłał(a): margaretho <margaretho@o2.pl> 2006-01-30 16:01:06
ważne sa proporcje mąki i proszku do pieczenia. niedokładny przepis Nadesłał(a):
no wlasnie sie zastanawialam bo wszyscy na swiezych drozdzach robia a ja mam kiepski dostep w anglii... a tu prosze, proszek do pieczenia! ide probowac! x. Nadesłał(a): kasia 2006-03-06 21:03:19
bardzo mi sie podoba ten przepis bo jest łatwy-wreszcie szukałam chyba z pół godziny zanim znalazłam ten i napewno z niego skorzystam-dzieki Nadesłał(a): Lisiczka 2006-04-13 15:04:33
bardzo dobre racuchy :)))
polecam! Nadesłał(a): DiaKum 2006-04-22 20:04:45
Przepyszne i właśnie takich szukałam bo wszędzie tylko drożdże i drożdże !!!!!EXTRA POLECAM Nadesłał(a): agniecha <agniechaa1@poczta.onet.pl> 2006-04-29 19:04:18
racuchy z jabłkami to jest dobre danie na podwieczorek Nadesłał(a): 2006-05-19 11:05:53
tak ja zawsze stosuje ten przepis bo tak mnie Mama nauczyla :) ciesze sie ze jest on taki popularny :) Smacznego Wszystkim i pozdrawiam :) Nadesłał(a): pepi 2006-08-24 10:08:59
Właśnie je robię,zobaczymy. Przepis bardzo mi odpowiadał,nie mam zaufania do drożdzy. Nadesłał(a): Esti <esti118@wp.pl> 2006-09-13 15:09:20
no jeszcze nie robiłam ale mam zamiar jak mi wyjda to dam znać.
Ps jestem kiepską kucharką Nadesłał(a):
a ja zawsze dodawałam sodę zamiast proszku do pieczenia, tak jak moja Mama, też są pyszne Nadesłał(a): Nienia <blach@poczta.onet.pl> 2006-09-21 16:09:47
wlasnie jestesmy w trakcie smazenia racuchow.Sa tak wspaniale ze nie mozna tego opisac.pyszne. Proponuje dodac do ciasta odrobine cynamonu.Bardzo dobre na dlugie Canadyjskie wieczory. Mirek i Renia Nadesłał(a): mir.mal@hotmail.com 2008-01-28 03:01:17
stary ale dobry pszepis Nadesłał(a): wmarek98 2008-02-21 21:02:33
super ten przepis i bardzo łatwy do ...................... i piszcie na muj e-mail co można dopisać Nadesłał(a): kasia <roksanaciszek@wp.pl> 2008-08-08 17:08:22
Powiem krótko: Rewelacja:) moj niejadek mały zjadł 4 placuszki i był zachwycony:) pozdrawiam Nadesłał(a): Kasia 2010-11-15 15:11:50