<- FenkułLista potraw z grupy: Dodatki do dańFrytki ->

PDF Drukuj

Fondue - marynata

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2047 razy.


Najprostsza marynata, mowie z pamieci:
- szklanka oleju/oliwy
- dwie lyzki lejacego sie miodu
- dwie lyzki sosu sojowego
- lyzeczka startej skorki cytrynowej ew pare kropel soku
- roztarty zabek czosnku, jak kto lubi to trzy
- lezeczka tymianku, dwie majeranku, lyzeczka soli, pieprz, pieprz Cayenne
- mozna kropelke koniaku
jest tez wariacja z keczupem i octem winnym, za to bez sosu sojowego i mieso w malych kawaleczkach na dzien-dwa do zaprawy i do lodowki Wiecej przepisow w ksiazeczce pt. "Fondue" Kurczaka nie ma co marynowac, wystarczy zasypac wczesniej curry.
From: mariusz@mindless.com

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności