<- Fondue - marynataLista potraw z grupy: Dodatki do dańFrytki - tak jak trzeba! ->

PDF Drukuj

Frytki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3491 razy.


1. Dobre zieminaki to _PODSTAWA_
2. Obrac, pokroic (w zaleznosci od upodoban - ja lubie takie ok. 0.5 cm)
3. Rozgrzac _mocno_ olej...
4. Wrzucic pokrojone ziemniaki..
5. Smazyc na zloto do samego konca nie zminiejszajac temperatury..
6. Podawac solone :) (z keczupem albo (polecam!!!) majonezem...)
Zlepianie sie frytek i tworzenie "masy" zalec moze najprawdopodobnie od za niskiej temperatury albo zlego gat. ziemniakow...

From: Vampire


Nie polecam przygotowywania frytek w ten sposob. Szkoda ziemniakow, oleju, czasu... W Belgii skad pochodza frytki sposob na robienie ich opanowano do perfekcji i absolutnie nie przypomina on wspomnianego tu przepisu.
Nadesłał(a): Kamila <kamila.tracz@telenet.be> 2007-03-11 12:03:53


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności