<- Czerwona kapustaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceCzyściec bulwiasty ->

PDF Drukuj

Czerwona kapusta inaczej

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2120 razy.


Ten przepis zrobilam kiedys koledze kucharzowi, ktory kilka lat pozniej otworzyl restauracje w Jackson Hole, Wyoming i zalaczyl te potrawe w swoim menu.

1 glowka czerwonej kapusty
1 lyzki wody
1 lyzka soku z cytryny
1 lyzka octu balsamicznego lub winnego
1 lyzeczka cukru
pieprz, sol
dwie lyzki pokruszonego Bleu Cheese
1 lyzka palonych, pokrojonych migdalow

Kapuste posiekac, wlozyc do garnka z pokrywka, dodac wode, sok z cytryny, ocet, sol i cukier. Zamieszac, przykryc, dusic piec minut. Odkryc, odparowac wode. Przelozyc do naczynia, posypac bleu serem i migdalami.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Nie wiem, niestety, jakie sery sa dostepne w Polsce. Ten Bleu Cheese ktory wspominam, to z wygladu taki ser, ktory ma niebieska, nie zielona, plesn. Ma on tej plesni bardzo duzo, wiec kruszy sie latwo, choc jest troche klejliwy, ale nie kremowy. Z wygladu jest bardziej niebieski niz bialy.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności