Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2408 razy.
Polozyc na cieplutkim rumianym toscie skropic sokiem z cytryny, przybrac listkiem salaty, jajkiem itp polac majonezem lub czyms w tym stylu :-)
Pycha
From: "Tangaroa" <tangaroa@friko5.onet.pl>
Mozna to jeszcze wzbogacic o sos kremowy. Trzeba na masle zeszklic 30 g posiekanej cebuli i wsypac tyle maki, zeby zrobilo sie geste. Powstal nam tzw. roux. Zalewamy to mlekiem (jakies 300 ml) i gotujemy na niewielkim ogniu tak dlugo az zrobi sie geste, potem przez drobne sitko i sos gotowy. Doprawiamy go sola, pieprzem i galka muszkatolowa. Krewetki gotujemy 2-3 minuty , odsaczamy i wrzucamy do sosu. Pieczarki cienko kroimy i podsmazamy krotko na oleju, i tez dajemy do sosu. Dalej jak wyzej : na tosta, salata itd.
From: "Przemyslaw Koziarski" <peka@kki.net.pl>