<- Kuskus tunezyjskiLista potraw z grupy: RybyLeszcz po suwalsku ->

PDF Drukuj

Leszcz po francusku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3252 razy.


1 kg leszcza,
sól, pieprz,
10 dag masła lub margaryny,
natka pietruszki
Leszcza posolić, posypać pieprzem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Folię aluminiową wysmarować grubo masłem, włożyć rybę i zawinąć, wstawić na 20 minut do piekarnika. Wyjąć, ostudzić, zdjąć folię, wyłożyć na żaroodoporny półmisek, wstawić na 5 minut do piekarnika. Posypać posiekaną natką pietruszki. Położyć kilka kawałków świeżego masła. Podawać z frytkami, surówką z cykorii lub zielonej sałaty z oliwą.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności