Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7302 razy.
Skladniki:
1. ogorki, takie male, zadne szklarniowe i olbrzymy
2. koper, a wlasciwie moga byc same kwiatostany
3. kawalek chrzanu
4. czosnek
5. liscie porzeczki, najlepiej czarnej
6. sol: jedna lyzka stolowa na litr wody
7. woda
ogorki umyc, wszystkie skladniki do sloja, zalac solanka i czaekac. Mozna zaczac jesc juz od drugiego dnia. Im pozniej tym beda bardziej slone.
From: "Wacek" <wacek@infomix.se> pamietajcie o odkrajaniu zeschniętych(takich miękkich) końcówek bo niszczą cały smak ogórka, a dodatkowo , spróbujcie do wody dodać chrzanu ze słoika przetartego , coś pysznego :P Nadesłał(a): rolnik 2006-07-18 21:07:51