<- Ogórki małosolne 1Lista potraw z grupy: PrzetworyOgórki musztardowe, po polsku ->

PDF Drukuj

Ogórki małosolne 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6735 razy.


Skladniki:
1. ogorki, takie male, zadne szklarniowe i olbrzymy
2. koper, a wlasciwie moga byc same kwiatostany
3. kawalek chrzanu
4. czosnek
5. liscie porzeczki, najlepiej czarnej
6. sol: jedna lyzka stolowa na litr wody
7. woda
ogorki umyc, wszystkie skladniki do sloja, zalac solanka i czaekac. Mozna zaczac jesc juz od drugiego dnia. Im pozniej tym beda bardziej slone.
From: "Wacek" <wacek@infomix.se>

pamietajcie o odkrajaniu zeschniętych(takich miękkich) końcówek bo niszczą cały smak ogórka, a dodatkowo , spróbujcie do wody dodać chrzanu ze słoika przetartego , coś pysznego :P
Nadesłał(a): rolnik 2006-07-18 21:07:51


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności