Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3344 razy.
Chetnie podziele sie *swoja* ulubiona. Jest ona rowniez z makreli ale ma dodatek bialego sera.
1. makrele wedzona oczyscic z osci, rozdrobnic
2. dodac kostke bialego, poltlustego sera
3. dodac lyzeczke masla
4. doprawic sola, pieprzem i papryka do smaku
5. wymieszac az stanie sie gladka w konsystencji
Kolor moze jest nie najciekawszy (szro-bezowy) ale smak wspanialy. Dzieki tej pascie przekonalam mojego syna do jedzenia ryb.
Pozdrawiam
From: "Lev-al" <alfi@alpha.net.pl>
Ja do tej pasty dodaje troche majonezu i koniecznie posypuje wszystko szczypiorkiem.
From: "Joanna" <Joanna.Zietarska@tzmo.com.pl>
Ja robie taka sama paste, tylko zamiast bialego sera uzywam bryndzy. Olej z makreli dodaje do tej calej gegamoi.
From: "Wacek" <wacek@infomix.se> A sprobujcie zrobic te paste tylko z makreli i twarozku, bez zadnych dodatkow, nawet bez soli. Jest naprawde fantastyczna!!! Nadesłał(a): Gra 2005-11-18 20:11:41
Zeby kolor byl ladniejszy trzeba dodac jedno ugotowane żóltko od jajka Nadesłał(a): Ania 2006-03-07 17:03:36
mniam, mniam:) odkąd spróbowałam tej pasty stała sie moją ulubioną pastą rybną, zrobiłam ja w wersji uproszczonej, czyli tylko ser, ryba i majonez (śladowe ilości) polecam:) Nadesłał(a): kasiorek 2006-05-01 20:05:11
Doskonałe również zapiekane w piekarniku lub opiekaczu Nadesłał(a): DJ <jkerad@gmail.com> 2007-05-08 13:05:52