<- Pasta z makreli i białego seraLista potraw z grupy: ŚniadaniaPasta z papryki z selerem ->

PDF Drukuj

Pasta z papryki z cebulą

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1971 razy.


20 dag papryki,
15 dag cebuli,
1 łyżka oleju,
1 ząbek czosnku

Strąki papryki umyć, usunąć nasiona, włożyć do wrzącej wody i ugotować pod przykryciem do miękkości. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, włożyć do gotującej się papryki Miękkie warzywa odcedzić. Strąki papryki obrać ze skórki a następnie wraz z cebulą zmiksować lub przetrzeć przez sito. Czosnek rozgnieść, połączyć z przecierem dodając olej. Wymieszać, doprawić solą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności