<- Lody czekoladowe 2Lista potraw z grupy: DeserLody kawowe ->

PDF Drukuj

Lody jogurtowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2007-04-22 09:44:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3031 razy.


6 żółtek,
3 szklanki jogurtu naturalnego,
10 dag cukru,
0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód),
wiórki kokosowe do przybrania,

Źółtka ubić na parze (w naczyniu włożonym w drugie, w którym gotuje się woda) z cukrem na puszysty krem. Następnie ostudzić i wymieszać z jogurtem. Owoce zmiksować i połączyć z masą jogurtową. Przełożyć do specjalnej formy do lodów lub miski metalowej, przykryć i zamrażać 12 godzin. Lody podawać jako deser, ze świeżymi owocami, bakaliami, bitą śmietaną lub kremem albo bez tych dodatków posypane wiórkami kokosowymi.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności