<- Lumaconi z sardynkamiLista potraw z grupy: RybyŁosoś duszony z cytryną i rozmarynem ->

PDF Drukuj

Łosoś duszony

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3172 razy.


6 płatów łososia o grubości ok. 2 cm,
4 szklanki wody,
1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki,
1 cytryna pokrojona w plastry,
1 cytryna podzielona na cząstki,
szczypta soli, szczypta pieprzu, świeży koperek
W dużym rondlu połączyć wodę i cebulę, plasterki cytryny, sól i pieprz. Zagotować, dusić przez 5 minut. Dodać łososia. Przykryć i dusić 7 do 10 minut aż ryba będzie łatwo dzielić się pod widelcem na płatki. Wyjąć łososia na salaterkę, przybrać cząstkami cytryny i koperkiem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności