<- MAJONEZ BEZ OLEJULista potraw z grupy: SosyMajonez do dekoracji ->

PDF Drukuj

Majonez czosnkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3029 razy.


250 g majonezu,
4-7 ząbków czosnku,
łyżka soku z cytryny,
mielony biały pieprz,

Czosnek obrać, wycisnąć przez praskę lub rozgnieść i
starannie przetrzeć. Dodawać mieszając do gotowego
majonezu, na zmianę z sokiem cytrynowym. Wsypać szczyptę pieprzu. Rozetrzeć.
Podawać do mięs i ryb na zimno lub do owoców morza.
Proponuję dodac do 250ml majonezu ok 200ml ketchupu ale najlepiej Włocławskiego i ok 2-3krople maggi POLECAM
Nadesłał(a): ket555 <ket555@poczta.onet.pl> 2006-08-25 23:08:00

Można dodać jeszcze trochę musztardy (symbolicznie) i ketchupu dla koloru. Robi furorę na grillu :)
Nadesłał(a): Tomek <maratta@interia.pl> 2006-09-10 19:09:06


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności