<- Marynowane pomidoryLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMloda kapusta (podczos) ->

PDF Drukuj

Minestra z parmezanem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1705 razy.


Porcja - 556 kcal
Przygotowanie - 20 minut
Gotowanie - 35 minut
Dla 4 osób:
kapusta włoska,
300 g ryżu,
100 g boczku,
cebula,
2 łyżki oleju,
2 l bulionu z kostki,
sól, 1/2 pęczka natki,
parmezan, biały pieprz
Z kapusty usunąć nadpsute liście. Pozostałe umyć i grubo pokroić.
Boczek i cebulę pokroić w kostkę.
Olej rozgrzać i zeszklić na nim boczek i cebulę. Dodać kapustę i podsmażyć.
Zalać bulionem i 20 minut dusić na małym ogniu.
Opłukany i osączony ryż dodać do kapusty i 15 minut gotować pod przykryciem.
Przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Posypać utartym parmezanem.
Claudia
Wszystko połączyć z majonezem zmieszanym ze zmiażdżonym czosnkiem.
Doprawić.
Kromki bułki posmarować cienko masłem i ułożyć na płaskim półmisku, wyłożonym listkami sałaty.
Doskonała przystawka, także do aperitifu.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności