<- Naleśniki ze szpinakiemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki zielone ->

PDF Drukuj

Naleśniki ze świeżymi owocami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1817 razy.


50 dag owoców jagodowych (truskawki, poziomki, maliny, czarne jagody).
Ciasto:
szklanka mleka,
szklanka wody,
20 dag mąki,
2 jaja,
sól,
śmietana,
cukier puder
Z podanych składników zrobić ciasto, usmażyć naleśniki. Na każdy nakładać warstwę świeżych owoców (truskawki trzeba wcześniej pokroić), składać prostokątną kopertę, szybko obsmażać z obu stron na złoty kolor. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem-pudrem. 100 g - 120 kcal
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności